Column

Geluksmomenten

Soms loop, of sta ik mezelf in de weg, en ik kan je vertellen dat dit knap lastig is. Moet ik tegen mezelf zeggen "Ga eens aan de kant?" Regelmatig zet ik mezelf 'vast' terwijl ik toch het nodige wil doen. Geen zware verplichtingen overigens, maar de normale dingen van alledag die ik wil combineren met mijn grote verlangen naar creativiteit, want daar kan ik zo blij van worden en draagt bij aan een stukje levensgeluk. 

Wil ik daar optimaal van genieten, dan moet ik andere zaken loslaten en soms gaat dit me redelijk goed af. We kunnen elke dag eten en nog gezond ook, want dat is wel een voorwaarde, een voorrecht eigenlijk, die af en toe afgewisseld wordt met een heerlijke Vlaamse friet, want dat hoort er natuurlijk gewoon bij in het Belgische.

 

Maar op sommige momenten stagneer ik en dat komt doordat mijn hersenen dreigen door te draaien.  Mijn hoofd loopt dan over van alles wat het registreert en opslaat, al wordt dat laatste met de jaren wel iets minder, ik ben soms ook ineens enkele ideeën kwijt. Er zijn zoveel zaken en gebeurtenissen die ik de moeite waard vind om over na te denken of eventueel uit te voeren! Het stapelt zich op en het gewicht wordt daardoor soms te zwaar om te dragen. Ik raak dan letterlijk en figuurlijk uit mijn evenwicht.

 

Vanzelfsprekend is de ene dag de andere niet en het is ook niet alle dagen feest of treurnis, maar ik ben wel graag in een goed humeur, dus ik laat me niet zo snel uit het veld slaan. Maar steeds is daar die schaduw die z’n best doet om voor de zon te schuiven. Dat zijn de momenten dat ik me realiseer dat het soms toch niet zo loopt als ik graag zou willen en ineens weer besef dat ik ook wat achter me liet om een nieuwe weg in te slaan. Ik ‘struikel’ wel eens op mijn eigen pad en dan weet ik even niet meer zo goed hoe ik voor-of achteruit moet. Liefst vooruit natuurlijk, dat wel.

Met mijn struikelende voeten krabbel ik wel steeds weer overeind. Het lukt me dan ook weer om mezelf daarmee een schop onder mijn gat te geven en de gang er weer in te krijgen.

 

Geluksmomenten, ik heb ze zo nodig! Ze zijn zo belangrijk voor mij en het zit in zoveel kleine dingen! De grote geluksmomenten heb ik ook mogen ervaren, maar niemand is volgens mij doorlopend of volmaakt gelukkig, daarom creëer ik graag de kleinere. Zo schraap ik dat laagje eelt van mijn ziel dat er in de loop van jaren op is ontstaan. Ik vind ze in mijn huidige levensfase vooral in de fotografie en het feit dat ik erbij kan en mag schrijven. Dat kunnen dingen van alledag zijn, maar ook bijzondere momenten die me raken. Daar stop ik echter wel de nodige tijd en passie in. Hierdoor blijven andere (lees huishoudelijke) taken helaas noodgedwongen en soms uitnodigend op me wachten totdat ik op dat vlak actie onderneem.

Maar hoe uitnodigend of nuttig dit alles ook mag zijn, ik kan hier pas mee uit de voeten als ik enkele geluksmomenten als arbeidsvitamientjes heb ingenomen en verwerkt.

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Ciska | Antwoord 01.09.2014 18:14

Kom kom, zei de komkommer
het is niet altijd kwel.
Soms is de kom vol kommer
maar meestal gaat het toch wel wel!

Jannie Harmsen 02.09.2014 00:13

Haha, hij is leuk Ciska. Ik ken het alleen als: 'Het is niet altijd kommer en kwel' :) Ik wist niet dat er een heel versje van bestond. Dank je wel!

Hans de Jong | Antwoord 31.08.2014 15:01

Mooi !

Jannie Harmsen 31.08.2014 15:27

Dank je Hans !

Jannie Harmsen | Antwoord 31.08.2014 02:57

Lieve Ellie, heel hartelijk bedankt voor deze mooie reactie. De kern van het 'zijn', fijn dat ik dit zo heb kunnen overbrengen! Een extra geluksmomentje :)

Ellie Schmitz | Antwoord 31.08.2014 02:01

Wat een herkenbaar geschreven stuk! Je raakt precies de kern van het 'zijn' en bovendien geef je de lezers een kijkje in je binnenste..mooi, heel mooi Jannie

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.03 | 14:58

Ik ben een grote fan van haar schrijfstijl Wilma, maar lees tussendoor ook het werk van andere auteurs, er valt nog veel te ontdekken. Dank voor je reactie!

...
27.03 | 11:29

Deze schrijfster en haar boeken ken ik niet. Ik ga het op het lijstje noteren waar al heel wat boeken en schrijvers opstaan.

...
27.03 | 11:06

Ja he Ellie, te klein is ook niet fijn, maar soms is de grootte wel goed, maar de vorm (voor mij althans) niet goed leesbaar. Dank je wel voor je reactie!

...
27.03 | 11:03

Ik lees ze graag Map, kan ze jou van harte aanbevelen. Dank voor je reactie, blij mee.

...
Je vindt deze pagina leuk