Column

Pas op je tellen

Ik heb het eens nagerekend, 7 kilometer = 7000 meter. Dat is geen moeilijke rekensom, maar waarom ik hiermee begin? Nou, omdat we bij het startpunt van onze geplande wandelroute bij een plaatsje ergens tussen Vlaanderen en Wallonië de keuze hadden tussen 6,5 – 7 – of 11 km. Ik ging er vanuit ging dat 7 km voor mij wel te doen zou zijn, maar voelde ook enige twijfel.

Ruim twee jaar geleden heb ik in mijn rechterheup een infiltratie gekregen met Hyaluronzuur en de specialist gaf mij toen te kennen dat dit over een jaar nog eens herhaald kon worden. Tot op heden was dit nog niet nodig en zit ik in de verlengfase tot de volgende. Hoe dan ook, echt grote afstanden kan ik niet aan, dat is duidelijk. Ik heb veel respect voor de mensen die een avondvierdaagse lopen of voor diegenen die de dodenmars van 100 km lopen die elk jaar in België georganiseerd wordt, maar ik moet er niet aan denken, zelfs al zou mijn heup voor 100% in orde zijn. Nee, dan toch maar die 7 km voor mij, wat overigens mijn geluksgetal is.

 

7000 meter betekent voor mij waarschijnlijk iets meer, maar zeker niet minder dan 14.000 stappen en dat realiseerde ik mij pas achteraf. Had ik dit van tevoren berekend dan zou ik mijzelf nog wel eventjes achter de oren hebben gekrabt. De wandelroute liep door een gebied met diverse hoogteverschillen. Dalen ging prima, maar zelfs een flauwe stijging viel tegen. Op de lagere delen was het hier en daar zo drassig van de vele regen die de dagen daarvoor gevallen was, dat we soms wel erg rare stappen moesten maken om de voeten droog te houden. Daarbij werd ik ook nog eens ‘bij de arm gegrepen’ door  een laaghangende sliert van een bramenstruik die het nodig vond om ons pad over te steken.

 

Verder was het uitgerekend die dag 27C° en had ik mij achteraf gezien toch iets te warm aangekleed zodat ik met een hoofd zo rood als een tomaat liep te puffen. Gelukkig had ik geen zware last mee te torsen, behalve dan mijn eigen gewicht en mijn fototoestel, wat me dan wel weer mooi de gelegenheid gaf om eventjes uit te rusten. Toch liet ik mezelf niet kennen als we iemand passeerden of tegenkwamen, maar de soms wat ongeduldig wordende partner die ik af en toe ook even uit het oog verloor, negeerde ik wijselijk. Gelukkig vroeg hij tussendoor wel of het ging, maar ja hij kon me toch ook moeilijk achterlaten als ik nee had gezegd.

 

Afijn, uiteindelijk kwam dan toch de parkeerplaats weer in zicht en besloten we de dag af te sluiten met een maaltijd in een wegrestaurant. Bij het afrekenen viel mijn oog op een mandje met buttons. Op één daarvan stond de tekst: “Je bent een flinke meid.” Ik geloofde mijn ogen niet, durfde er al helemaal niet naar te vragen, maar wat was ik het er hartgrondig mee eens!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jannie Harmsen | Antwoord 21.08.2017 10.30

Gelukkig geen nare dingen onderweg of een misstap gemaakt, Map. ;) Dank voor je reactie, ik ben er weer blij mee! xxx

Map | Antwoord 19.08.2017 20.49

Dag Jannie toen ik je colum begon te lezen dacht ik hoe gaat dit aflopen?
Maar dat je flinke meid bent is wel zeker.
Hartelijke Groet Map.

Jannie Harmsen | Antwoord 19.08.2017 10.32

Dank je wel voor je reactie en je fijne compliment Wilma!

Wilma Phillipson | Antwoord 19.08.2017 09.36

Je maakt altijd zulke prachtige foto's van jullie uitstapjes. Hou je maar vast aan de button, want stoer is het zeker.

Ellie Schmitz | Antwoord 18.08.2017 20.46

Ik sluit mij bij Sophie aan, stoer! Leuk geschreven ook 😀

Jannie Harmsen 18.08.2017 23.36

Dank je wel Ellie, blij met je reactie en compliment. :)

Sophie Dijkgraaff | Antwoord 18.08.2017 17.14

Stoer van je om zo door te zetten en fijn voor ons, jouw uitstapjes leveren mooie foto's op!

Jannie Harmsen 18.08.2017 23.35

Gelukkig hoef ik niet steeds 7 km te lopen Sophie, kortere stukjes gaan redelijk goed en ook dan zie ik veel. ;) Dank voor je leuke reactie!

annie wennekers | Antwoord 18.08.2017 15.40

Dag Janny, Ja je bent een flinke meid! We hebben met 22 mensen net de heuvellandvierdaagse achter de rug. Dus ik weet wat je bedoelt. Meer passen overigens...

Jannie Harmsen 18.08.2017 23.31

Veel meer passen Annie! Tjonge, wel goed van jullie hoor, pittig! Ik had aan deze 7 km echt genoeg. Groetjes en dank je wel voor je reactie. :)

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.06 | 10:57

Dank je wel An! En ja, helemaal met je eens wat betreft het zomerseizoen. We blijven voorzichtig. Fijn dat je gereageerd hebt en een hartelijke groet.

...
28.06 | 07:49

met je achterkleinkind
dat kon er niet meer bij op vorige reactie

...
28.06 | 07:49

het voelt toch alsof we een paar maanden verloren zijn, want plots is het zomer zonder dat we er erg in hadden
Voorzichtig blijven is noodzakelijk
gefeliciteerd

...
26.06 | 21:50

Iets opgelegd krijgen is niet fijn, maar ik ben wel blij met duidelijke richtlijnen Wilma, en dat laat wel eens te wensen over vrees ik. Dank voor je reactie!

...
Je vindt deze pagina leuk