Column

decemberdag

Het is een rare beleving om op een stralende decemberdag van alles in het hoofd te halen om te gaan doen, en uiteindelijk tot de conclusie te komen dat er geen bal van terecht komt.
Heb ik deze dag dan helemaal niets gedaan? O jawel hoor, ik heb me vanochtend suf gezocht naar een leuke sneeuwpop die ik het voorgaande jaar gehaakt heb en die ik uiteindelijk terug vond in de slaapkamer, achter een kastdeurtje, gewoon voor het grijpen.
En verder?

Tja, er wordt ook nog geklust in huis. Het toilet beneden krijgt een opknapbeurt, gaat helemaal in de revisie. Beetje rommelig, en vooral van het geknars van de cement krijg ik de rillingen, maar dat is geen reden om mijn dag niet te laten slagen. Maar wat is het dan wel?

 

Bedenken hoe we het gebruik van suiker kunnen verminderen, want dat schijnt de grootste boosdoener te zijn voor het cholesterol en nog andere gezondheidsproblemen. Nu heb ik hier goede richtlijnen voor gelezen, onder andere in het boek ' Het Pioppi Dieet' van Dr. Aseem Malhorta & Donal O' Neill, dat ik gisteren heb ontvangen en ook al deels heb gelezen.
Maar..... nu zal ik de juiste ingrediënten in huis moeten halen, als ik dit kans van slagen wil geven. De ellende met dit soort dingen is, dat het zo'n omslag geeft. Wat heb ik in huis, wat laat ik staan en wat schaf ik aan.
December is ook eigenlijk geen goed moment om zoiets aan te pakken, maar toch wil ik er mee aan de slag.

 

Boodschappen halen dus. Ach, dat kan morgen ook nog wel, want gisteren heb ik een grote hoeveelheid macaroni gemaakt, waar we dus twee dagen van kunnen eten, en dit ga ik niet weggooien. Ik heb er veel groenten in verwerkt en ik heb nog verse sperziebonen. Dus met de groente zit het sowieso wel goed vandaag. Uitstel.....
En terwijl ik dit schrijf, pakken donkere wolken zich samen. December roert zich. Ook in mijn lijf en in mijn hoofd.
Ik wil nog iets nieuws voor de komende feestdagen. Feestdagen? Ik ben daar eigenlijk helemaal niet 'echt' mee bezig. Wel met kaarsjes, voor een beetje sfeer en wat gezellige prullen om me heen, die ik nog heb. Foto's bekijken, die heb ik ook zat. Mijn moeder tegenkomen op die foto's van vorig jaar, 2e kerstdag in het verzorgingshuis, samen eten in dat zaaltje met haar kind, klein- en haar achterkleinkinderen die haar opoe noem(d)en.

 

En daar wordt het mij ineens duidelijk, waarom het vandaag niet wil, ondanks mijn goede voornemens. Eigenlijk helemaal niet zo raar, dus... 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Ellie Schmitz | Antwoord 06.12.2018 01.17

Jannie, het is ook moeilijk de draad op te pakken, je bent bezig met rouwen, het missen van je moeder. Veel sterkte en geniet van mooie gedachten over haar ❤️xx

Jannie Harmsen 06.12.2018 10.16

Ja Ellie, dat is zo. Het kan me ineens overvallen, maar ik laat het wel gebeuren. Mijn gedachten en herinneringen zijn er elke dag. Dank voor je lieve reactie.

Map | Antwoord 04.12.2018 18.28

Jannie Wat een mooi verhaal maar ik vindt het knap van je dat je van alles probeert te ondernemen .als het af en toe niet lukt is helemaal niet erg.
Sterkte.

Jannie Harmsen 04.12.2018 19.22

Ik probeer de draad weer op te pakken Map, en soms is er ineens dat gemis. Het zit vaak in kleine dingen en herinneringen. Dank voor je lieve reactie.

Ciska | Antwoord 04.12.2018 17.54

Lieve Jannie, ik heb net je laatste 2 columns gelezen. December wordt een mooie en moeilijke maand voor je, vol met herinneringen. Sterkte!

Jannie Harmsen 04.12.2018 19.19

Dank je wel Ciska, je hebt gelijk. De mooie herinneringen koester ik. Liefs!

Wilma Phillipson | Antwoord 04.12.2018 17.09

Ja, wat gek soms hè? Je voelt dan dat er iets is, maar je kan er net je vinger niet op leggen.

Jannie Harmsen 04.12.2018 17.13

Inderdaad Wilma, en vooral omdat het de voorgaande dagen best wel goed ging. Maar dat komt ook vast wel weer terug. Dank voor je reactie. :)

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

27.09 | 14:56

Ja, dat had ze kunnen doen Wilma. Gelukkig hebben we het uit kunnen praten, het lag me in die tijd erg zwaar op de maag. Dank voor je reactie!

...
20.09 | 11:12

Dapper! De reactie van de moeder van die plaaggeest begrijp ik alleen niet zo goed. Ze had ook eerst kunnen vragen naar het waarom.

...
19.09 | 20:38

Ik moest dit echt doen Ciska, ik kon niet anders. Als buren kwamen we elkaar steeds tegen, ook op school. Zo zwaar anders! Dank je wel hè! xxx

...
19.09 | 20:33

Het was inderdaad heftig Mies, en gelukkig ligt het alweer ver achter mij, maar het feit dat het nog zo helder in mijn hoofd zit zegt ook wel iets. Dank je wel!

...
Je vindt deze pagina leuk