Column

Tijd

 

In de loop van een mensenleven kunnen interesses veranderen, of komen er nieuwe bij. Je zou dit ook passies kunnen noemen, hobby's, liefhebberijen, aandachtspunten, noem maar op...
Ik heb er vele, en het zal vast niet vreemd zijn, dat ik aan al die bezigheden niet toekom of er gewoonweg geen tijd voor kan of wil vrijmaken. Nu las ik laatst ergens, dat als je iets graag wilt doen en het toch niet doet - omdat je het steeds voor je uitschuift, of om wat voor reden dan ook - het niet echt je passie is. En ik moet toegeven, daar zit wel wat in.

 

Hoe zit dit dan bij mij vroeg ik me af, en realiseerde me direct dat ik al een poosje niets geschreven had. Maar eigenlijk klopt dit niet, want ik schrijf juist elke dag! Waar dan. Hier? Nee, op sociale media, mijn luikje naar de buitenwereld zoals ik het vaak noem. Ik wil graag tonen waar ik mee bezig ben. Delen heet dit, delen op mijn tijdlijn. Die tijdlijn vraagt dus tijd. Aha!

Daar plaats ik veel van waar mijn voorkeur naar uitgaat, zoals fotografie, mooie natuur, van alles met papier, columns en korte verhalen. Op mijn tijdlijn deel ik praktisch elke dag foto's, maar nooit zonder tekst en/of uitleg. Soms veel tekst, soms iets minder. Veel mensen die ik als 'vriend' heb wens ik daar een fijne dag, een fijne week, of een fijn weekend. Een felicitatie hier en daar, beterschapswens en/of een troostend woord. En ik krijg het ook terug, het geeft een goed gevoel. Niets mis mee....

 

Mijn andere schrijfwerk heb ik hierdoor wel op een laag pitje gezet en dat vind ik toch wel spijtig. Maar ik heb een excuus, want niet altijd iets om over te schrijven denk ik dan." Nee, dank je de koekoek, geen wonder! tettert er ineens een stemmetje in mijn oor. Je verschiet al je kruit op die ene plek!"
Dat stemmetje heeft denk ik wel gelijk. Schrijven heb ik altijd graag gedaan en ik word ook graag gelezen. Een deel van die behoefte wordt nu ingevuld op sociale media, maar er zijn ook lezers die hier niets mee hebben, dus neem ik mijzelf voor om vaker iets op mijn eigen website te plaatsen. En weet je wat nu zo raar is? Ik wilde eigenlijk iets gaan schrijven over bomen, want bomen zijn er altijd. Ik heb een grote verzameling eigen foto's van allerlei soorten en maten bomen met of zonder zwammen, bloesems en/of vruchten. Ook van zieke en gekapte exemplaren of van die knapen die omgegaan zijn in een fikse storm. En dan zijn er ook nog die geweldige monumentale bomen van meer dan 100 jaar oud. Deze passie voor bomen (en struiken) is laatst weer helemaal bij me opgelaaid, maar daar zal ik later nog wel eens over doorbomen.

 

De column die ik in gedachten had, heeft nu een eigen wending genomen al kwam de boom toch nog even aan bod. Het mooie van schrijven vind ik echter dat zodra je er voor gaat zitten, er ineens woorden en zinnen komen die je van tevoren niet had bedacht. Gewoon tijd voor maken dus, en tot de conclusie komen dat het nog steeds heel fijn is om te doen. En hoor ik nu ineens dat stemmetje van daarnet "Goedzo!" roepen? 

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Map | Antwoord 24.03.2019 21.43

Jannie
We kijken altijd uit naar je Columns Je kan heel goed schrijven en er altijd
weer iets bijzonders van maken.
Ga zo door zou ik zeggen.

Harmsen 14.06.2019 12.52

Dank je wel Map, ik zie nu pas je reactie omdat ik de commentaren op de website niet meer zag. Ik maak nu even een inhaalslag. Lieve groet!

An De Koninck | Antwoord 22.03.2019 08.45

fb vraagt veel tijd als je iedereen wil volgen, ik plaats er minder en minder
zo'n blog is veel meer je eigen plekje
veel plezier met het herontdekken ervan

Harmsen 14.06.2019 12.53

Zeker waar An. Ik blijf ontdekken ;). Dank je wel en jij veel sterkte gewenst hè, dit is een late reactie vanwege storingen op de website. Hartelijke groet!

Wilma Phillipson | Antwoord 17.03.2019 19.31

Leuk om weer van je te lezen. En soms gaat dat inderdaad zo. Je wilt ergens over schrijven en al schrijvend wordt het een ander verhaal. Herkenbaar.

Harmsen 14.06.2019 12.55

Ik begin er weer wat in te komen Wilma, inmiddels zul je dit gemerkt hebben. Dank je wel, sorry voor deze late reactie. Groetjes!

Mies Huibers | Antwoord 17.03.2019 15.23

Goed nieuws dat je het weer meer wilt doen dat schrijven op je website. Ik lees ze graag.

Harmsen 14.06.2019 12.57

Wat fijn te weten Mies. Sorry dat ik zo laat reageer, maar de website deed moeilijk. Inmiddels heb je al wel gemerkt dat ik weer wat vaker schrijf hè. Dank je!

Lenie | Antwoord 16.03.2019 23.46

Leuk om je stukje te lezen. Ook heel herkenbaar omdat ik zelf ook een website bijhou.ik ben nu ook weer begonnen met andere verhalen dan reisverslagen.

Jannie Harmsen 17.03.2019 11.01

Fijn je reactie hier te zien Lenie, ik laat me soms te veel afleiden door andere dingen, maar wil ook blijven schrijven. Veel plezier en succes voor jou!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.06 | 10:57

Dank je wel An! En ja, helemaal met je eens wat betreft het zomerseizoen. We blijven voorzichtig. Fijn dat je gereageerd hebt en een hartelijke groet.

...
28.06 | 07:49

met je achterkleinkind
dat kon er niet meer bij op vorige reactie

...
28.06 | 07:49

het voelt toch alsof we een paar maanden verloren zijn, want plots is het zomer zonder dat we er erg in hadden
Voorzichtig blijven is noodzakelijk
gefeliciteerd

...
26.06 | 21:50

Iets opgelegd krijgen is niet fijn, maar ik ben wel blij met duidelijke richtlijnen Wilma, en dat laat wel eens te wensen over vrees ik. Dank voor je reactie!

...
Je vindt deze pagina leuk