Saint-Hubert

Naar aanleiding van de column die Sophie Dijkgraaff heeft geschreven hebben mijn Belgische vriend en ik deze mooie plaats weer eens opgezocht in het mooie voorjaar van 2014. De plekken die Sophie beschreef hadden we tot nu toe nog niet zo uitgebreid bekeken, maar de vliegvelden al des te meer:) Ook nu brachten we daar als eerste een bezoekje, omdat dit hoog in het vaandel staat bij mijn vriend en bovendien ligt het niet zo ver van de stad. We zagen enkele zweefvliegtuigen hoog in de lucht aan ons oog voorbij trekken, geen wonder met zulk mooi weer en zo'n goede turbulentie.
 
Verder was er niet zo heel veel leven te bespeuren ter plekke, dat is met een grote vliegshow wel anders. Reden des temeer om de stad nu eens te gaan verkennen!  Voorheen hadden we al wel eens lekker gegeten in het centrum. Ter plekke zagen we nog wel enkele lege winkelpanden, maar de stad is inderdaad weer aan het opleven. Er is vernieuwing in de maak gezien het aantal steigers en kranen die we zagen en hier en daar zagen we ook een stukje invulling van de hedendaagse tijd.

De basiliek stond als eerste op ons lijstje en ik ben gelijk op zoek gegaan naar de ring die tegenover het altaar moest hangen volgens de beschrijving van Sophie. En gevonden! Best wel leuk en handig om al een beetje beslagen ten ijs te komen. :)

Natuurlijk heb ik veel foto's gemaakt, maar mijn bedoeling was, om in ieder geval datgene te fotograferen waarover ik gelezen had. Zo bezochten we even later het rosarium. Deze rozentuin die nog niet in bloei stond op het moment dat wij er waren, is een hommage aan de botanische schilder P.J. Redouté. Zijn geboortehuis staat er niet ver vanaf en is nu een museum. Jammer wel, dat het niet open was! Ook het restaurant en het terras van La Saint Hubert zijn we gepasseerd. Een prachtig pand, alleen hebben wij het niet van binnen bekeken. Hopelijk een volgende keer.

Het was weer een genot om rond te stappen in Saint-Hubert en hopelijk genieten er meerdere mensen alvast met mij mee via deze fotoreportage.

En voor wie wil weten wie Sophie Dijkgraaff is en wat zij over Saint-Hubert geschreven heeft volgt hier haar link: www.sophiedijkgraaff.nl

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jannie Harmsen | Antwoord 03.06.2014 12:01

De omgeving is zeker prachtig Ciska, het ligt hoog, dus ook mooie vergezichten! :)

Ciska | Antwoord 03.06.2014 11:19

Eerst maar eens de atlas erbij gehaald en Saint-Hubert opgezocht. Je foto's van het stadje zijn prachtig. De omgeving zal ook mooi zijn.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.03 | 14:58

Ik ben een grote fan van haar schrijfstijl Wilma, maar lees tussendoor ook het werk van andere auteurs, er valt nog veel te ontdekken. Dank voor je reactie!

...
27.03 | 11:29

Deze schrijfster en haar boeken ken ik niet. Ik ga het op het lijstje noteren waar al heel wat boeken en schrijvers opstaan.

...
27.03 | 11:06

Ja he Ellie, te klein is ook niet fijn, maar soms is de grootte wel goed, maar de vorm (voor mij althans) niet goed leesbaar. Dank je wel voor je reactie!

...
27.03 | 11:03

Ik lees ze graag Map, kan ze jou van harte aanbevelen. Dank voor je reactie, blij mee.

...
Je vindt deze pagina leuk