Mijn haiku

Bitterzoet

Bitterzoet de plant

Op kasseien langs water

Zuiderzee van toen

 

Paars met gele bloem

Onkruidbloeier kruipt hier vrij

Waterweg bedreigd

 

Van grote waarde

Is het Ketelmeer van nu

Dat gezuiverd blijft

Havelte beukenbos

 

 

 IN HET KOUDE BOS

HEBBEN BOSARBEIDERS ZICH

IN HET ZWEET GEWERKT

Het is nog geen voorjaar, al deden de zachte temperaturen van de afgelopen weken ons dit wel geloven. De zachte donzige katjes hangen op de lichtste en zonnigste plekjes al aan de bomen en verschillende voorjaarsbloeiers komen met blad en bloem tevoorschijn om een glimp van het nieuwe seizoen op te vangen. Maar pas op, kijk uit! Moeder natuur kan nog best wat roet in het eten gooien (misschien ligt ze al op de loer) in de vorm van een koudegolf. De groei- en bloeiers kunnen niet even snel weer in hun holletje kruipen. De bomen daarentegen hebben vaak nog wel een reservevoorraad opgeslagen om het nog eens opnieuw te proberen, en een diep geplante bol heeft misschien ook nog wel een kans. Maar toch kijken de meeste mensen alweer uit naar de lente, die op de kalender niet zo ver meer van ons af ligt. En daarom heb ik alvast een foto uit mijn eigen 'reservekamer' gepakt. Een opname van een paar Ooievaars, die we op hun nest op een oude in onbruik geraakte schoorsteen hoorden klepperen tijdens een wandeltocht in de buurt van Zutphen. Wat was ik verrast, ik vond het geweldig om ze van dichtbij te horen en te zien. Nog geen voorjaar dus, maar wel alvast een vooruitblik op wat komen gaat!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.06 | 10:57

Dank je wel An! En ja, helemaal met je eens wat betreft het zomerseizoen. We blijven voorzichtig. Fijn dat je gereageerd hebt en een hartelijke groet.

...
28.06 | 07:49

met je achterkleinkind
dat kon er niet meer bij op vorige reactie

...
28.06 | 07:49

het voelt toch alsof we een paar maanden verloren zijn, want plots is het zomer zonder dat we er erg in hadden
Voorzichtig blijven is noodzakelijk
gefeliciteerd

...
26.06 | 21:50

Iets opgelegd krijgen is niet fijn, maar ik ben wel blij met duidelijke richtlijnen Wilma, en dat laat wel eens te wensen over vrees ik. Dank voor je reactie!

...
Je vindt deze pagina leuk